Welkom bij

Wereldwinkel Wijk bij Duurstede

Geurrituelen

Branden van wierook en kruiden, is een eeuwenoude traditie, zo oud als de mens en oorspronkelijk bedoeld voor religieuze doeleinden. Tegenwoordig gebruiken we ze (gewoon) om ons huis van een heerlijk aangename geur te voorzien en om je geest tot rust te laten komen.

Voor elke stemming hebben we wel een heerlijk geur in ons assortiment en ben je geen fan van wierook? Kies dan voor onze huisparfums, -sprays of etherische oliën.

Gaia's incense

Wierook van Gaia’s incense

De wierook die je in de Wereldwinkel kan kopen zijn van het merk Gaia’s incense. De kleinschalige productieruimte waar Gaia’s wieroken worden gemaakt, staat in een achterstandswijk van de Indiase stad Puducherry. Het leven in dit gebied is erg zwaar en het doel van Angel is om hier zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen.

Handwerk en gezondheid
Angel heeft negentien mensen in dienst, waarvan zestien vrouwen zijn. Het maakproces van wierook is van oudsher een handmatig proces. Een onderzoek van een Indiase vakbond voor vrouwen heeft hier onderzoek naar gedaan en geconcludeerd dat het ongezond is om de hele dag met de hand wierook te rollen. Denk hierbij aan ernstige klachten aan de wervelkolom en artrose.

Hulpmiddelen en betere gezondheid
Recentelijk is de producent daarom volledig overgestapt op machinale hulpmiddelen bij het rollen van wierook. Dit zijn kleine machines ter grootte van een naaimachine die met de hand bediend en gevuld worden.

Natuurlijke houtpoeders
De basis van GAIA’S INCENSE zijn natuurlijke houtpoeders en geen houtskool-poeder wat bij veel wieroken wel het geval is. De ingrediënten zijn volgens de strenge standaards van de IFRA (The International Fragrance Association) gemaakt. Tevens zijn de wieroken gecontroleerd op de afwezigheid van de schadelijke stoffen benzeen en tolueen.