Welkom bij

Wereldwinkel Wijk bij Duurstede

Wereldwinkel: Peperstraat 26

Impressie van de feestelijke opening 5 maart 2016

Afgelopen zaterdag 5 maart opende mevrouw Hoeksema samen met wethouder Hans Marchal de vestiging van de wereldwinkel op de nieuwe locatie aan de Peperstraat 26. Samen knipten zij het lint door. Een prachtige gebeurtenis die werd opgeluisterd met een muzikale invulling door “Rhythman” uit Wijk bij Duurstede.

Hans Marchal gaf aan onder de indruk te zijn van wat de Wereldwinkel vrijwilligers weer tot stand hebben gebracht. De eerste maand staat in het teken van een scholenproject in Gambia en een duurzame actie met tasjes van gerecycled muskietengaas.

De vrijwilligers die aan het opknappen en inrichten van de Wereldwinkel hadden bijgedragen, werden door de voorzitter John van Balen in het zonnetje gezet. En terecht, zonder hun hulp had het niet zo’n geweldige gebeurtenis kunnen zijn. De vrijwillige medewerkers van de Wereldwinkel verwelkomen u graag op het nieuwe adres. Meer informatie vindt u op de website www.wereldwinkelwbd.nl.


Opening Wereldwinkel Peperstraat 26

Opening Wereldwinkel Peperstraat 26

Opening Wereldwinkel Peperstraat 26 Afb03

Opening Wereldwinkel Peperstraat 26 Afb04

Foto's: Opening Wereldwinkel © A.A.K.B. van der Meij
 

Feestelijke opening zaterdag 5 maart 2016

Wijk bij Duurstede, 28 februari 2016
Zaterdag 5 maart om 13:00 uur zal wethouder Hans Marchal van de gemeente Wijk bij Duurstede de nieuwe locatie van de Wereldwinkel openen. Dit maal gebeurt dat samen met mevrouw Hoeksema eigenaresse van het pand.
Het nieuwe adres wordt Peperstraat 26.

Opknapbeurt nieuwe locatie

Een groot aantal vrijwilligers heeft zich de afgelopen maand zeer ingespannen om het nieuwe onderkomen op te knappen en in te richten. Zoals een verhuizing altijd meebrengt is het een grote opgave om alles op tijd af te krijgen. Maar vele handen maken licht werk.U zult het zien bij de opening!

Ondersteuning bedrijfsleven

Alle bedrijven die, in veel gevallen hetzij tegen kostprijs hetzij met fikse kortingen, ons hebben geholpen om de inrichting, het schilderwerk en dergelijke te realiseren danken wij langs deze weg van harte. Dank zij hun schappelijke opstelling heeft onze stad er weer een prachtige hernieuwde winkel bij gekregen.

Assortiment Wereldwinkel

U vindt er allerhande producten waarmee wij de kleine ondernemer in ontwikkelingslanden steunen. Door de verkoop van hun producten in onze winkel ontvangen zij een fatsoenlijke prijs voor hun producten. Wij stimuleren hun aandacht voor mens en milieu. Denkt u aan verschillende cadeau artikelen, maar ook chocolade, koffie, wijn, tassen, fruit in blik en dergelijke. Op de verpakking van de producten vindt u aangegeven van welk land de producten komen.

Meer informatie in toekomst

Wij geven bij producten en  in het Wijks Wereldvenster  achtergrond informatie. Graag nodigen wij u uit om eens een kijkje in onze winkel te nemen. Vanaf 1 maart is dat mogelijk. Want de winkel zal al per die datum geopend zijn. Alleen de officiële opening is zoals aan het begin van dit artikel staat vermeld.

Bekijkt u hieronder onze prachtige uitnodigingskaart: